maj 2010 

Det har varit ett sant nöje för mig att redigera era bilder och se hur olika vi dokumenterar samma motiv och era bilder har verkligen berikat reportaget, som jag hoppas ni alla ska gilla och ha glädje av. Det består totalt av 100 sidor inklusive 5 sidospår och jag tackar varmt alla som har bidragit. Några bilder är ganska lika varandra. Jag har försökt att bereda plats för så många av oss som möjligt. Detta är inte en fototävling utan ett reportage av oss för oss. Bildtexterna är skrivna av webmaster, (Maud)

[English]

Vill du hoppa i reportaget? Här är underavdelningarna. Annars trycker du bara på NEXT längst ner på varje sida
 

[ Distillery ]  [ Montrose ]  [ Camus ]  [ Dunnotar ]  [ Lunch ]  [ Banquette ]

Alla, som var med, finns i detta [ ALBUM ]

[Ians reportage]  [Ewas historik]

Dickson-resa till Skottland i maj 2010
av Birgitta Lundin

Torsdagen den 13 maj:

Det var den 13:e och det började inte bra. Jag körde hemifrån för att ställa min bil på Christina Dicksons parkering och tillsammans med henne ta en taxi till Landvetter flygplats.

Plötsligt hoppade en hare rätt upp framför bilen, och jag hade ingen chans att bromsa. Den duns man inte vill höra ekade i mina öron när jag hade fått stopp på bilen. Jag var ganska knäsvag när jag gick ur och gick tillbaka på vägen. Jag intalade mig att inget djur skulle kunna överleva en sådan kollision. Det gjorde haren inte heller. Mitt i all bedrövelsen (jag älskar djur och vill minst av allt skada något) var jag glad för att jag inte behövde avliva en stackars varelse. Jag hade ju inte kunnat kontakta någon och få hjälp så tidigt på morgonen.

Men jag var inte lika glad och förväntansfull längre.

När jag kom fram till Christinas hus stod taxin där, och hade uppenbarligen gjort det i en halv timmas tid. Taxichauffören menade att jag hade beställt taxin till kl 04.30. Det hade jag från första början, men ringde sedan igen och ändrade till kl 05.00. Denna ändring hade inte nått taxichauffören.

Nu hade humöret sjunkit ännu lägre. Hur skulle denna resa sluta som började så fel?

Vi hade inte bestämt träff med våra medresenärer från Landvetter, men trots att det vimlade av människor fick vi snart kontakt med Maud Dickson och Olof Dickson. Vi nådde Kastrup utan fler missöden, och där sammanstrålade vi med gruppen från Stockholm. Resten av vårt ressällskap anslöt sig i Aberdeen – en del hade redan rest runt i England och Skottland.

[English]

 


Anders och Maud Jägbring 2:1:3 3:3:1
Foto: Maud Dickson

 
Florence Dickson 2:6:11 2:1 och Elsie Dickson 2:6:11 2:4
Foto: Maud Dickson


Birgitta Lundin
Foto: Maud Dickson


Maud Dickson 2:3:3 2:3 och Birgitta Lundin
Foto: Christina Dickson


Maud Jägbring 2:1:3 3:3:1 Chelsie Dickson 2:6:11 2:4:3 och Elsie Dickson 2:6:11 2:4
Foto: Maud Dickson

 

 
 

 

Webmaster: Maud Dickson