RECEPT FÖR MAGSJUKA

Det här receptet mot magont fann min syster Caroline Prabert f Danielsson (2:6:3 4:3:5), i mormorsmors, Alice Cervin f Dickson, 2:6:3, skrivbord. Kanske något för hemsidan? Hon fann även hennes medlemskort i nykterhetsrörelsen. Så Fernet Branca som botemedel mot magont var väl uteslutet.

Tack för en mycket trevlig hemsida,
Med vänlig hälsning, Michael, 2:6:3 4:3:4


Cervin, Carolina Marika Alice, född Dickson 1859-1929 (2:6:3).

Filantrop. Startade Fristad, (hem för vanartiga flickor). Välgörare inom många sociala inträttningar och anstalter bl.a. Romanäs. De bodde i eget hus på Östermalm. Sitt varma hjärta hade hon ärvt av sin mor Charlotte f. Dudgeon (2:6 P) och pappa Axel (2:6).

Alice Cervins Gelé för magsjuka

1 kg oxkött
4 kalffötter
1 fullvuxet höns

Dessa kokas en eftermiddag med 5 liter vatten, 0,15 gram salt och skummas flitigt. Under den sista timmen af kokningen tillsättes en liten gädda. Geléet ställes att svalna över natten.
På morgonen afskummas fettet, geléet uppstjälpes och man griper sig nu an med att klara det. För detta ändamål värmes geléet långsamt och sedan det blifvit flytande tillsättes 6 vispade ägghvitor jämte de till dessa hörande skalen, sönderkrossade. Geléet får nu lindrigt koka tills större flockar af äggvita utfalla och geléet har en vinklar färg. Härefter aflyftes det och får stå tills det fullständigt klarat sig. Nu filtreras det genom en förut fuktad serviet, som blivit utspänd öfver en omstjälpt stol. Har man sålunda erhållit ett vackert, klart filtrat, tillsättes 50 gram Liebigs köttextrakt och geléet hälles i formar och ställes att svalna i källaren

 

 

 

Webmaster: Maud Dickson